Thursday, January 14, 2016

Berlabuhnya Sesi Kepimpinan Kelab Al-Azhar Members sesi II 2015/2016


Bismillahirrahmanirrahim.
Alhamdulillah, syukur kepadaNya akhirnya berlabuh lah sesi kepimpinan ALAM pada sesi ini. Tahniah kepada Pak Tam selaku presiden kami, beliau banyak memberi kata-kata semangat, kata-kata motivasi supaya kami menjalankan tanggungjawab bukan sekadar memuaskan hati manusia akan tetapi kerana Nya yang Maha Esa. Sungguh berat amanah ini, hampir mengalah, tetapi kerana semangat dari sahabat-sahabat, ku terus melangkah, bak kata Pak Tam " Terus Melangkah Menabur Ukhwah", juga merupakan tema pembawakan ALAM bagi sesi kepimpinan kami. Tiada terkata indahnya pengalaman bersama ALAM yang juga dikenali Biro Pemuda Masjid Al-Azhar Kuis, Apalah sangat sumbangan diri ini berbanding sahabat-sahabat seperjuangan yang lain. Tahniah sahabat-sahabat semua, semoga usaha, penat lelah kalian dalam gerak kerja Islam , Amar makruf nahi mungkar diberi ganjaran yang baik dan mulia disisiNya. Aamiin Ya Rabb. 

Rasanya lama dah turun, baru nak update bagai, hati masih rindu nak bergerak kerja dalam ALAM, pengalaman yang tidak ada dijual di supermarket, terima kasih kerana membantu diri ini dalam menjalankan tanggungjawab dan amanah ini, Maafkanlah diri ini andai ada amanah yang tidak berjaya diri ini tunaikan, segala kekurangan diri, sesungguhnya saya budak sedang belajar. Sebelum ni, siap azam tak nak jadi SU , sebabnya konon serik dengan jawatan SU program sebelum ini, nanges-nanges, tetapi kita hanya mampu merancang, Allah Maha hebat dalam merancang, ditaklifkan sebagai TSU ALAM, awalnya rasa tak mampu, tetapi sahabat-sahabat banyak memberi kata-kata semangat, Alhamdulillah. ( ayat macam kena pegang jawatan PM) :D 

Akhiru kalam, Tahniah buat sahabat-sahabat kepimpinan baru, teruskan usaha Dakwah kalian, Jangan dihirau kata-kata nista yang melemahkan, terus positif, yakin dengan diri kalian, Allah pilih sebab Allah tahu anda mampu, buat baik, Allah balas baik.ingat tu. ^^, istiqomah!

Btw, sem ini merupakan semester akhir saya bergelar mahasiswi KUIS, in sha Allah!, after this, go ahead for praktikal, doakan saya dan sahabat-sahabat yang akan melangkah ke dunia pekerjaan, hati mula debar, semoga Allah berikan yang terbaik. Aamiin. 


Surah Al-Baqarah : 216
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui”

Surah Al-Baqarah : 286
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya.”


Organisasi  ALAM: 2015/2016

*Jangan tengok lama-lama gambar kami, ha3

Jom kenali ALAM KUIS : FB, BLOG, TWITTER, INSTAGRAM, YOUTUBE